Hej, det är jag, Inger Carlsson, som handhar
folkdräkterna i norra Älvsborg, Dalsland och
Götaälvdalen - inalles 11 stycken. Till dessa
dräkter finnes kompletta uppsättningar material.

Förutom detta kan jag erbjuda Dig följande:
   
  • En mångfald standardmaterial för en stor del av Sveriges folkdräkter.
  • Ensamrätt på försäljning av silke, lin och bomullsgarn i Sverige, för användning vid broderi. För mer information gå till menyn "Utbud av garn".
  • Beställningssömnad för hela dräkter eller dräktdelar.
  • Vävmaterial; såväl vävstolar, tillbehör som vävgarner.
  • Knyppling; tillbehör, garn och mönster.
  • Fasta priser för såväl arbete som material.
  • Konsultation och information om dräktval och frågor kring dräktbruk, samt information om all slags vävning, sömnad, broderi och knyppling.


Personlig historik

När jag hade övertagit Älvsborgsslöjd i Trollhättan,sysslade jag mestadels med folkdräkterna i Norra Älvsborg, såsom dokumentation, mönsterritning och sömnadsbeskrivningar, tillverkning
och rekonstruktion av samtliga tyger till de olika dräkterna och även kursverksamhet. Det syddes upp kopior,som numera finns att tillgå för allmänheten på Kulturlagret i Vänersborg.

Norra Slöjdföreningen, fd. hemslöjdskonsulenten Kerstin Isaksson och fd. antikvarien Kristina Rosell var mina samarbetspartner. I samband med att arbetet var slutfört, blev jag erbjuden av Borgs Vävgarner att överta ansvaret för Klippans broderigarnsförsäljning. Det kändes som en naturlig fortsättning,även utmaning och ett kulturellt viktigt uppdrag. Då jag har gedigna utbildningar, lång erfarenhet av all textil hantering och god kvalitetskännedom accepterade jag erbjudandet. Detta var 2011-12. Då min make hade gått bort ett par år tidigare,valde jag att flytta tillbaka till min barndomstrakt där mina nära och kära finns och även min ursprungliga släkt. Numera är jag etablerad i Tibro,som är en hantverksort med känd möbeltillverkning och flera
snickerifabriker.

Jag finns till för Dig som önskar en personlig och förstklassig hjälp och har höga förväntningar på materialet.
   
Välkommen att höra av dig  
Inger Carlsson